Waarom shiatsu?

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en is gebaseerd op een oude en traditionele Japanse massage therapie. Gegeven op een klassieke katoenen futon op de grond en bovenop de kleding, harmoniseert shiatsu de natuurlijke stroom van energie (Ki of Chi) die door je lichaam stroomt. Zo verlicht het spanningen en balanceert het je gehele lichaam en geest. Blokkades en stagnaties worden opgeheven. Je lichaam ontvangt een weldadige stretch, de behandelingen verhogen je weerstand en geven je een goed en relaxed gevoel.

Shiatsu wordt gebruikt om een aantal chronische aandoeningen te ondersteunen en te verlichten. Spanning in nek, achterhoofd en schouders, hoofdpijn, stress, angsten, spier- en gewrichtspijnen, rugklachten kunnen er baat bij hebben.

Omdat het een holistisch proces is, waarbij de eenheid van lichaam en geest centraal staat, verenigt het die twee polen van je wezen en geeft het je een gevoel van balans. We onderzoeken van dichtbij je emoties, gedragspatronen en gedachten, want die kunnen namelijk aan de basis liggen van vele acute en chronische klachten. Als je "het onkruid met de wortel verwijdert", zullen bepaalde symptomen langzaam maar zeker verdwijnen.

Na een shiatsu behandeling voel je je als herboren en loop je op wolkjes. Je bloeddoorstroming en het zelf-helend vermogen van je lichaam worden gestimuleerd, de bloeddruk verlaagt, spieren en gewrichten voelen meer ontspannen aan en bovenal heeft je lichaam een goede innerlijke detox gekregen.

Contacteer me persoonlijk voor het vastleggen van een afspraak.

Waarom Reiki?

De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten 霊 rei ('geest' of 'ziel') en 気 ki ('energie' of 'levenskracht'). Een andere, populaire Westerse vertaling van 霊気 reiki is "universele levensenergie", of simpelweg "het leven", "de wereld". Via de handen wordt energie, heling en ontspanning doorgegeven. 

In de holistische visie op gezondheid is Ki of Chi is de basis van ons welzijn. Ons immuunsysteem is immers afhankelijk van de vrije doorstroming van Ki. Reiki heft blokkades op in de Ki en zorgt voor innerlijke groei, zodat een proces van diepe heling kan geïnitieerd worden. Bij het toepassen van reiki worden lichaam, geest en ziel als één geheel gezien.

Contacteer me persoonlijk voor het vastleggen van een afspraak.

Waarom persoonlijke begeleiding?

Het is gemakkelijk om goed werk te leveren als je oprecht gelooft in wat je doet. Dat is waarom we zo graag mensen als jou verder helpen en waarom we blijvend investeren in elke individu dag na dag. Want je bent het waard! 

Ik bied je een persoonlijk groeitraject in yoga, pilates, meditatie, shiatsu, reiki en begeleiding op je weg naar gezonde(re) voeding. Eén op één sessies helpen je groeien en ontdekken wat je allemaal kan, wat je wenst en bovenal wat je nodig hebt. Ontdek je groeimogelijkheden en talenten, vind terug vreugde en plezier in lichaamsbeweging, voed je geest en herbron je innerlijke. Harmoniseer lichaam, geest en ziel.

Investeer in jezelf. Herontdek jezelf, stap voor stap. Het geheim hierachter is progressie en progressie betekent geluk.


Contacteer me persoonlijk voor het vastleggen van een afspraak.