Waarom shiatsu en/of reiki?

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en is gebaseerd op een oude en traditionele Japanse massage therapie. Gegeven op een klassieke katoenen futon op de grond en bovenop de kleding, harmoniseert shiatsu de natuurlijke stroom van energie (Ki of Chi) die door je lichaam stroomt.

De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters 霊 rei  (geest) en 気 ki (energie of levenskracht). De Westerse vertaling van reiki "universele levensenergie". Via de warmte van de handen wordt energie, heling en ontspanning doorgegeven. 

In de holistische visie op gezondheid is Ki of Chi is de basis van ons welzijn. Ons immuunsysteem is immers afhankelijk van de vrije doorstroming van Ki. Shiatsu en Reiki heffen blokkades op in de Ki en kunnen zorgen voor innerlijke groei.

Via anamnese gaan we in dit holistisch proces van dichtbij je emoties, gedragspatronen en gedachten onderzoeken, want die kunnen namelijk aan de basis liggen van vele acute en chronische klachten. Spanning in nek, achterhoofd en schouders, hoofdpijn, stress, angsten, spier- en gewrichtspijnen, rugklachten kunnen er baat bij hebben. 

Na een behandeling voel je je als herboren en loop je op wolkjes. Je bloeddoorstroming en het zelf-helend vermogen van je lichaam worden gestimuleerd, de bloeddruk verlaagt, spieren en gewrichten voelen meer ontspannen.

Contacteer me persoonlijk voor het vastleggen van een afspraak.

Waarom persoonlijke begeleiding?

Ik bied je een persoonlijk groeitraject aan in:
Yoga / Pilates
Meditatie / Ademhalingsoefeningen 
Weerstandstraining / Voedingsadvies

Ik help je graag investeren in je gezondheid - dag na dag. Want je bent het waard! 

Eén op één sessies helpen je groeien en ontdekken wat je allemaal kan, wat je wenst en bovenal wat je nodig hebt. Meditatie en leren ontspannen bij stress en burn-out.  Weerstandstraining vanaf de (peri)menopauze. Ontdek je innerlijke rust of ontplooi je groeimogelijkheden en daag jezelf uit. Investeer in jezelf. Herontdek jezelf, stap voor stap. Het geheim hierachter is progressie en progressie betekent geluk.

Contacteer me persoonlijk voor het vastleggen van een afspraak.