Klaar voor ons aanbod?

Adem in.

Adem uit.

En laat je mooiste glimlach zien.


Of je nu sterker, gespierder of leniger wil worden, of je gewoon bij ons langskomt om plezier te maken. Steeds welkom! 


Zowel kinderen als volwassenen.


 Eén ding is zeker, je gaat steeds met een goed gevoel buiten.

Aanbod volwassenen

Prana Vinyasa Yoga

Elke dinsdag 
van 19u30 tot 20u30
in S-Line Fitness


In deze iets actievere vorm van hatha yoga gaan we van asana (= houding) naar asana in een vloeiende beweging ( = flow of vinyasa) en werken we de hele les naar een bepaalde eindpose toe. Elke sessie is anders. In sommige lessen wordt gefocust op evenwicht, in andere dan weer op kracht of souplesse. Sommige lessen zijn vurig en pittig, andere zijn eerder rustig en zacht. 


Voor elkeen wat wils in deze wekelijkse vinyasa yoga training.

Flow Yoga

Vanaf september terug elke maandag 
in Bodycomplex

Een wekelijkse afspraak met deze soft flow yoga brengt je helemaal tot rust. We maken welgemeend onze agenda vrij voor een uurtje quality time voor en met onszelf. De buikademhaling en relaxatie zijn de rode draad doorheen deze lessen. In deze vorm van yin yoga blijven we net lang genoeg in een pose om volledig tot rust te komen en om ons bindweefsel zacht, maar effectief te laten rekken. Gewrichten en spieren worden soepeler en gezonder, rugklachten worden verminderd. 


Een weldaad voor lichaam én geest.

Yogalates

Vanaf september terug elke donderdag

in Bodycomplex 


Deze populaire (nieuwere) vorm van yoga wordt uitgeoefend op een matje en verenigt het beste van yoga en pilates. In yogalates gaan we van oefening naar oefening in een zachte en soms pittige flow-beweging, met de bedoeling het gehele lichaam te verstevigen. Buik, billen en benen komen zeker aan bod en ook armen en schouders moeten eraan geloven. Met af en toe een gepaste stretching als intermezzo. 

Een echte aanrader voor wie houdt van een total body workout, maar toch met de rust en sereniteit van een yogales.

Stretch Yoga

Vanaf september terug elke donderdag 
in Bodycomplex


Stretching is in deze tijden meer van belang dan ooit. We staan op, stappen in onze wagen, zitten of staan vervolgens uren op ons werk, rijden met onze wagen terug naar huis en vinden onze welverdiende ontspanning in de zetel voor de TV. In deze les blijven we een aantal minuten in een houding liggen. Zo worden spieren en gewrichten gestretcht waarvan je misschien het bestaan niet eens meer afwist. Ideaal bij lage rugpijn, verkorte hamstrings, stijve nek, pijnlijke en stramme schouders.


Stretch yoga is zeer efficiënt voor blessurepreventie bij voetballers, basketters, lopers ...

Pilates

Deze populaire vorm van lichaamsbeweging wordt uitgeoefend op een matje en laat je repetitieve reeksen van pittige oefeningen met de bedoeling het gehele lichaam te verstevigen.

In deze lessen zit veel aandacht voor detail, zodat met een persoonlijke aanpak de correcte houding, de juiste ademhaling en de perfecte spierspanning kunnen worden nagestreefd. Zeer belangrijk bij pilates is core strenght = het verstevigen van je innerlijke corset (buik, bekkenbodem, rug).


(Stoel)yoga in bedrijven

Paketten op maat van je team: yoga, stretching, mindfulness, relaxatie, ademhalingsoefeningen. Rust vinden in je hoofd is meer rust krijgen in je hele leven. En dus ook op je werk ;-)

Ik reik jullie reproduceerbare tools aan om via lichaams- en ademhalingsoefeningen vanachter je computerscherm en/of van op je bureaustoel aan yoga en mindfulness te doen.

Ideaal om stijve nekspieren, vermoeide ogen, hoofdpijn door het vele staren naar een computerscherm enz. tegen te gaan. Ook om lage rugpijn of blokkades hoger in de rug te verzachten en zelfs voorkomen.

Stress op het werk? Een zittend beroep? Of wil je gewoon de groepssfeer wat boosten en een uurtje FUN maken? Wij bieden pakketten op maat aan en komen naar jullie toe onder de kantooruren of tijdens de middagpauze.


Vraag vrijblijvend een offerte.

Diverse workshops

Op aanvraag diverse workshops voor iedereen, jong en minder jong, alle levels, man of vrouw. 

Je krijgt steeds een les / sessie op maat van jouw groep.  

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse techniek waarbij middels zachte druk op het lichaam het zelfhelend vermogen van het lichaam van gezonde personen wordt aangesproken. 


Naargelang de manier van werken kan de behandeling rust brengen of net voor dat tikkeltje meer energie, moed en wilskracht zorgen. 


Bij stressgevoeligheid, piekergedrag, verstoord slaappatroon, vermoeidheid, (hoog)sensitiviteit, artrose, PMS ... Een behandeling duurt 60 minuten.
 Shiatsu wordt steeds bovenop de kleding gegeven. 


Steeds op afspraak en mogelijk bij:
- Huisje Maneschijn Beukendreef 21 Grimbergen
- Studio World Tree Steenkaai 44 Vilvoorde

Aanbod kinderen / tieners

Tieneryoga

Elke woensdag yoga voor kinderen en tieners van 9 à 10 jaar tot 14 à 15 jaar


Voorkennis van yoga is niet nodig. De yogahoudingen, relaxatie- en ademhalingsoefeningen worden spelenderwijze aangeleerd. Het gaat ons vooral om samen plezier maken en terwijl ons lichaam beter leren kennen.

Het lichaam van opgroeide kinderen en tieners is onderhevig aan vele verandering. Yoga kan je kind helpen hiermee om te gaan. De houdingen, relaxatie-oefeningen en visualisaties zijn aangepast aan hun rijke innerlijke leefwereld. Zo komen ze beter en gemakkelijker tot rust - wanneer ze hier nood aan zouden hebben - en leren ze hun veranderende lichaam beter kennen en dus ook accepteren.
 

Data voor het komende seizoen volgen binnenkort

Relax in de klas

Op aanvraag verzorgen we diverse workshops in scholen. 

Ideaal twee maal er jaar als voorbereiding op de examens!

Er zijn pakketten op maat van elke (klas)groep. Yoga, stoelyoga, stretching, mindfulness, relaxatie, ademhalingsoefeningen, ... Alles is mogelijk. 

Herkenbare en reproduceerbare oefeningen aan om via lichaams- en ademhalingsoefeningen in de klas en/of achter je bureaustoel bij je thuis te doen worden aangereikt.


Yogakampjes

Bij ons kan je in de vakanties terecht voor een aantal leuke en goedgevulde yoga speel- en creadagen. We doen véél aan yoga, wandelen en mediteren in de natuur en knutselen erop los. Kortom, we leven ons de hele dag zeer creatief uit. Leer om snel en vlot weer dicht bij jezelf te komen op deze speciale en intieme yogadagen (in kleine groepjes). 

Het volgende kampje gaat door op zorgboerderij Huppeldepup te Humbeek:
van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus.

Opgelet! Reservaties en online inschrijvingen verlopen enkel via de website van de zorgboerderij. Er zijn nog maar enkele plaatsjes vrij. Check snel het aanbod en de beschikbaarheid op www.huppeldepup-vzw.be